5 gode råd til husejeren der skal have ny garageport

Hvis man i forvejen har en garage og nu ønsker, at der skal ske noget nyt ved hjemmet, kan ens garageport være et godt sted at starte. Dette er noget af det første udefrakommende gæster ser og lægger mærke til, hvilket betyder, at en ny garageport skal afspejle ens personlige stil. En garageport er dog ikke bare en låge, man sætter i for at skjule ens bil, der findes efterhånden et væld af muligheder på markedet, hvilket gør at man skal se sig godt for både i forbindelse med stilarter og prisklasser på ens nye garageporte.

  1. Match din personlige stil.
  2. Undersøg mulighederne for tilbygninger.
  3. Udforsk markedet grundigt.
  4. Beregn tid til vedligeholdelse
  5. Vurdér behov for mekanisk/manuelle garageporte

Har man dog ikke en garage i forvejen, men ønsker at få bygget dette fordi man har set, hvordan en garageport virkelig kan løfte indtrykket af et hus, skal man først gennem nogle praktiske ting. Derfor skal man sørge for at undersøge om det overhovedet er muligt og lovligt i ens område at bygge netop en garage, så man kan sætte en port i. Der findes steder i landet, hvor det er ulovligt at lave store lukkede tilbygninger. Derudover bør man udforske markedet grundigt og indsamle forskellige tilbud på garageporte inden man blot vælger den første og bedste. Di finder et stort udvalg af garageporte her

Flere gode råd omkring din nye garageport

Som husejer bør man også tænke over, hvor meget tid man kan frigive i hverdagen til at benytte og pleje sin nyindkøbte garageport. Der findes nemlig nogle varianter på markedet, der kræver meget vedligeholdelse, dette gælder ikke kun for garageporte af træ, der skal males og grundes og på den måde vedligeholdes. Nogle porte kræver også udskiftning efter en vis årrække, da metalrammer kan slå sig og derved køre skævt i forbindelse med perioder, hvor frosten er hård og tærende. Derudover kommer også eventuelle små vedligeholdelser såsom smøring af mekaniske dele, samt kontroller af eventuelle elektroniske låsemekanismer. Har man en garageport med håndfri betjening fra bilen er det vigtigt, at man sørger for at det altid er muligt for disse to elektroniske dele at kommunikere, dette kan i nogle tilfælde ikke lade sig gøre, hvis der sidder noget i vejen, der kan skygge for signalet.

Man må derfor tænke over, hvor lang tid man vil bruge dagligt på renovationer, små reparationer og manuelt arbejde. Bruges garagen ikke dagligt til husstandens bil, men måske haveredskaber og lignende kan man måske nøjes med en manuel garageport, der ikke åbnes og lukkes ved mekanisk kommunikation. Dog skal man her huske på faktoren om at det kan være hårdt for arme, skuldre, ryg og ben at skulle løfte, skubbe og trække i en garageport, der nemt kan veje 40-80 kg. alt efter type. Er man så heldig som husejer, at der er plads til en garage med dobbeltport. Er dette også en faktor der skal tænkes over, for måske er det ikke nødvendigt med en fjernbetjening til begge porte.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *