Bæredygtige varmekilder til din bolig

lampe-energi

Ønsker du at omlægge din nuværende varmekilde til en mere miljøvenlig form, så er du langt fra alene med det ønske. Det er meget oppe i tiden at anstrenge sig for at leve så bæredygtigt og så miljøvenligt som overhovedet muligt.

En af de steder, hvor der virkelig batter, er netop inden for opvarmning. De færreste ønsker at gå igennem en nordisk vinter uden en form for opvarmning af vores huse. Det kan fint gøres ud fra nogle grønne principper.

Hvilke former for grøn opvarmning findes der?

Der er udviklet flere gode alternativer til de konventionelle opvarmningsformer. Nogle af disse alternative muligheder er mest beregnet til store firmaer, men også i privat regi kan der gøres meget. Nogle af de mest brugte alternativer er sådan noget som jordvarme, solenergi. Vindmølleenergi og så videre.

De muligheder, der er mest tilgængelige for private, er for eksempel pillefyr, pilleovne og biopejse, som omtales her på idag.dk.

Pillefyr og pilleovne

Et pillefyr og en pilleovn er et rigtigt godt bud på et grønt alternativ til for eksempel oliefyret. Det er meget billigt i drift, og det kører på et naturprodukt, som er meget bæredygtigt.

Det er lidt dyrt at få installeret et pillefyr, men til gengæld er det meget billigt i drift. Desuden koster træpillerne ikke så meget. En pilleovn kan give dig en god varme, og den kan være lige så hyggelig i stuen som en traditionel brændeovn. Prisen på både pillefyret og pilleovnen tjener du hurtigt hjem igen. Det kan du læse mere om på Idag.dk.

Biopejse

En biopejs brænder på bioethanol, som er et rent naturprodukt. Derfor er det en meget bæredygtig energikilde, som du får med en biopejs.

Sådan en pejs vil dog ikke være stærk nok til at være den eneste varmekilde i huset hen over vinteren. Som supplerende varmekilde er den dog både hyggelig og dekorativ. Hvis du sammenligner en biopejs med en traditionel pejs eller en brændeovn, så vil en biopejs være en del nemmere at have med at gøre.

Du vil ikke skulle save brænde, eller have sod eller aske at gøre rent efter, når du bruger en biopejs.

Bæredygtighed er vigtig

Du kan gøre en vis forskel for miljøet, hvis du omlægger din varmekilde. Er det også vigtigt for dig, så får både miljøet og din samvittighed det klart bedre, hvis du vælger en varmekilde, der er så miljøvenlig og bæredygtig som muligt.

Både en pilleovn og en biopejs vil være glimrende alternativer. Du kan jo lige så godt tage det mest fornuftige valg.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *