Beskyt dit barn og miljøet, når du køber legetøj

Miljø

Mens dit barn er småt, så elsker det at lege. Børn kan faktisk lege med de fleste ting, fordi de har så livlig en fantasi. Men der er alligevel intet, der vækker samme begejstring som godt legetøj. Selvom børn ikke er kvalitetsbevidste forbrugere, så kan de godt kende kvalitet.

Som forælder er der derfor en række gode grunde til at tænke over, hvilket legetøj du giver dit barn. Selvfølgelig fordi det skal være sjovt at lege med. Legetøjet må også gerne udfordre barnets motorik og kognitive evner, så det udvikler sig gennem legen. Men der er også en anden vigtig ting.

Valget af legetøj påvirker omgivelserne

For udover at legetøjet påvirker barnets leg, så kan legetøjet også have en mere bred effekt. For eksempel er der rigtig meget legetøj, som ikke er miljørigtigt. Og det kan have konsekvenser.

Store dele af legetøj til børn indeholder kemi og tilsætningsstoffer. Det gælder især mange af de produkter, som er lavet af plastik. Det er svært at producere legetøj af kunstige materialer, som ikke har dette problem. Men fravælger du ikke disse produkter til dit barn, så kan du potentielt skade både barnet og miljøet.

Pas på dit barn

Når barnet leger, så har det sjældent et filter. Det vil sige at legetøjet bliver rørt ved, suttet på og bidt i. Det gør ikke noget, for det er en del af barnets udvikling. Men indeholder legetøjet en masse kemi, så bliver barnet selvfølgelig påvirket af dette.

Man er ikke helt sikker på konsekvenserne af eksponeringen over for ting som mikroplastik, e-numre og lignende i forhold til børn. Men man er sikre på, at det ikke er godt. Som forælder vil du gerne passe på dit barn, og det gør du dermed ved at vælge denne type af legetøj helt fra.

Pas på miljøet

At være bevidst omkring dit og dit barns forbrug af legetøj har også en anden positiv effekt. De samme affaldsstoffer, som kan skade dit barn, har nemlig også en utrolig negativ effekt på miljøet. Det er typisk både produktionen, brugen og den efterfølgende destruering, eller måske mangel på samme, som kan være skadelig.

Generelt har vi mennesker belastet miljøet rigtig meget med vores forbrug allerede. Det er en af grundene til, at der er begyndt at komme rigtig mange miljøvenlige alternativer, som vi kan vælge frem for de andre. Således også med legetøj.

Find miljørigtigt BAKOBA legetøj online

Det er nemlig langt fra nødvendigt at vælge det plastiklegetøj, der skader barn og miljø. På internettet kan du finde rigtig meget miljøvenligt legetøj i høj kvalitet – for eksempel legetøj fra BAKOBA. Du behøver heller ikke at gå på kompromis med den kognitive og motoriske udvikling. Det kan de nye former for legetøj også klare.

Det fede ved at købe BAKOBA legetøjet og andet legetøj online er, at du får et langt større udvalg. Det er ikke sikkert, at legetøjet i de danske butikker lever op til din standard. Så kan du i stedet gå på internettet og finde lige det, du skal bruge.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *