Boligguide: 3 tips til at øge din boligs værdi

Foråret er lige om hjørnet og det betyder at rigtig mange danskere går på jagt efter en ny bolig. Igen i år forventes der at være godt gang i boligmarkedet, og derfor går du måske også og overvejer at sælge. Men før du gør dette, er det en god ide at sørge for, at din bolig tager sig ud fra sin bedste side. Netop derfor kommer der her en kort guide med tre simple tips til, hvordan du kan øge sin boligs salgsværdi.

1: Giv din bolig en make over – frem med malerpenslen

Nogle af de lavest hængende frugter man bør høste er at få ens hus til at se bedre ud – udvendigt. Ligesom når man fraflytter en lejlighed, kan det gøre en utrolig stor forskel at man får malet alle væggene – og dette gælder særligt for danske træhuse. En bolig kan hurtigt komme til at se meget yngre ud efter, at man har givet det en ordentlig omgang maling udvendigt, hvilket ofte kan afspejle sig i en højere købspris. Dermed bliver dette en rigtig god investering, da der findes masser af billig maling af høj kvalitet på det danske marked. Det samme gør sig også gældende selv, hvis man ikke bor i et træhus, men i stedet et ældre murstenshus. Flere undersøgelser har her også peget på, at en boligs værdi kan stige, hvis man vælger enten at få det malet eller pudset til.

2: Bank elregningen i bund – en lav elregning er ekstra attraktivt

En anden ting – som kræver lidt tungere investeringer er energirenoveringer. Flere undersøgelser har vist, at danske boligkøbere tænker utrolig meget på en boligs energivenlighed inden de sætter deres underskrift på en købsaftale. Det eneste der betyder mere for danske boligkøbere end energivenligheden, er beliggenheden – og den kan man som bekendt ikke sådan lige ændre. Til gengæld kan man nemt og relativt hurtigt foretage en række investeringer som banker ens energiregning i bund og ens boligværdi i vejret. Blandt andet kan man nedsætte sit samlede energiforbrug med over 40%, hvis man udskifter sine gamle radiatorer eller hvis får foretaget en grundig hulmursisolering. Derudover kan man nedsætte sit energiforbrug væsentligt hvis man får udskriftet sine gamle vinduer med nye og energivenlige vinduer. Det er nemlig herfra at en rigtig stor del af en boligs energiudslip stammer fra, hvilket skyldes ældre vinduer ikke bidrager til en ordentlig isolering.

Disse tiltag kan koste op til 50.000 kroner alt efter hvor man bor i landet, men denne investering vil hurtigt kunne tjene sig hjem igen, hvis det bidrager til at gøre din bolig energivenlig, da dette vil spare boligkøberen ofr mange penge fremadrettet og netop dette trade off gør, at din bolig bliver mere værd end den ville have været i forbindelse med et salg her og nu.

3: Tjek dit tag for løse tagsten

En sidste ting som man bør tjekke grundigt inden at man sætter sin bolig til salg er sit tag. Årsagen til dette er ikke kun at et nyt tag kan øge din boligs værdi i løbet af kort tid, men også at man som tidligere boligejer kan blive pålagt en erstatning, hvis det viser sig at ens tag var i seriøs dårlig stand inden det blev solgt. Derfor kan man spare sig selv for både mange penge og bekymringer ved at finde en stige frem og inspicere sit tag. Her kan det også være klogt at kontakte en fagmand, der kan udarbejde en officiel tilstandsrapport af taget, så man kan være på den sikre side.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *