Derfor er træbriketter den miljøvenlige løsning

Pejs med træbriketter i

Hvis du bor i egen bolig, så har du uden tvivl opdaget, at det bestemt ikke er den billigste affære at opvarme din bolig. Med de evigt stigende priser på centralvarme, el,  gas og olie, så er der bestemt ikke noget at sige til, at flere og flere mennesker i dag er på udkig efter alternativer. Det er her de beskedne træbriketter kommer ind i billedet.

Træbriketter er nemlig ikke bare en langt billigere løsning; det er faktisk også en af de mere miljøvenlige løsninger der findes derude. Derfor vil det faktisk give ganske god mening at skifte over til træbriketter, hvis det overhovedet er muligt. For hvem har i sidste ende ikke lyst til både at spare penge, og samtidigt være god ved miljøet. Netop miljødelen ved træbriketter er noget, der efterhånden tiltrækker rigtig mange danskere, men hvad er det netop, der gør træbriketter til en så miljøvenlig løsning?

Træbriketter har miljømæssige fordele fremfor andre brændstofsformer

Ved at vælge briketter som opvarmningskilde, så er du først og fremmest garanteret en rigtig nem måde at opvarme dit hjem på. Desuden er træbriketter et alsidigt alternativ, der kan anvendes i både brændeovne eller åbne pejse; og så gør det bestemt ikke noget, at træbriketter også er en hyggelig form for varme.

Der findes trods alt ikke noget, der kan måle sig med at sidde ved f.eks. en åben pejs. Træbriketter er som sagt også miljøvenlige, idet de fremstilles ved at genanvende affaldsmaterialer såsom f.eks. trærester eller endda savsmuld. Dette betyder derfor, at der aldrig fældes nye træer til at fremstille briketter. Samtidigt producerer træbriketter heller ikke yderligere affald, der så skal kæres på genbrugsstation. En god træbriket vil nemlig blive brændt helt op, og dermed ikke efterlade andet end en smule asken i dens kølvand; og det kan man vist ikke sige om særlig mange andre former for brændstof. Ikke engang almindeligt brænde, der netop altid efterlader stumper og rester i pejsen eller brændeovnen. Træbriketter er derfor et naturligt og miljøvenligt valg med et temmelig beskedent CO2-udslip, hvis man sammenligner med andre fossile brændstoffer.

Yderligere fordele ved at skifte til briketter af træ

Udover at være blidere ved miljøet, så har også en række andre fordele forbundet med sig. En af de helt store fordele ved træbriketter er, at det er en ekstremt sikker metode til at opvarme ens bolig på. Gode træbriketter slår nemlig ikke gnister, der kan springe ud af brændeovnen, og forårsage ildebrand. Træbriketter har desuden også en lang brændetid, hvor du faktisk kan have uafbrudt varme i op til tre timer uden at skulle komme nyt på. Udover det mindre arbejde, så betyder dette også en større besparelse på den årlige varmeregning, hvilket jo altid er dejligt. Sidst men ikke mindst er træbriketter efterhånden ved at blive mere og mere udbredte herhjemme, så det burde bestemt ikke være alt for vanskeligt at få fingre i dem. Dette kan gøres enten online eller hos en af de mange forhandlere, der findes rundt omkring i kongeriget.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *