Derfor skal du altid bruge en boligadvokat når du køber hus

ergonomiske produkter på kontoret

Der bliver hvert år solgt og købt rigtige mange boliger i Danmark, både huse, ejerlejligheder, andelsboliger og sommerhuse. Som alle de af os som har prøvet at købe eller sælge bolig ved, så er der, udover boligens pris, også rigtig mange omkostninger når man skal købe og sælge ejerbolig. Som sælger er der selvfølgelig udgiften til ejendomsmægler, tilstandsrapport mm. Som køber er der udgiften til banken ifb. med stiftelsesgebyr til lånet, boligadvokat, udarbejdelse af skøde, samt tinglysning af dette.

I denne artikel tager vi udgangspunkt i den udgift man har som køber, nemlig til boligadvokaten. En boligadvokat kan være en billig fornøjelse, men også sagtens en dyr fornøjelse. Selvsagt pga. sidstnævnte er det (oftest) førstegangskøbere der overvejer at spare de penge en boligadvokat koster.

For de fleste skyldes det at de ikke helt kan gennemskue hvad præcis det er de betaler mellem 8.000 og 15.000 kr. (til boligadvokaten) for. Men det er (specielt) som første, anden eller endda tredjegangskøber rigtig farligt at spare de penge. En boligadvokat har nemlig rigtig rigtig mange vigtige opgaver for dig som køber, i en bolighandel.

Boligadvokater

For det første får du, ved at alliere dig med en advokat, det der hedder et advokatforbehold i handelen, dvs. hvis advokaten finder det mindste ved handelen der ikke er som det bør være, eller blot er en lille smule suspekt, så kan han/hun aflyse handelen, uden at det koster dig en krone – normalt koster det 1% af ejendommens værdi, hvis man fortryder handelen og vil ud. Dvs. 25.000 kr., hvis du var ved at købe bolig for 2,5 mio. kr.

Derudover kan advokaten selvfølgelig også sørge for at der er styr på alt det der skal være i en sådan bolighandel; for at du ikke, på den ene eller anden måde, på den korte eller lange baner, bliver ”snydt” i handelen.

Derudover har advokaten også en forsikring, der dækker hvis det nu skulle ske at hun/han laver en fejl som får konsekvenser for dig som boligkøber. En boligadvokat kan som nævnt både være en billig og en dyr fornøjelse. Du forhøjer dine chance ved at finde en billig boligadvokat ved at ”spille de forskellige ud mod hinanden” og på den baggrund finde den billigste pris – det kan du f.eks. gøre her https://www.juf.dk/billig-boligadvokat/.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *