Derfor skal du bygge en hybrid garage/værksted

Hvis du er en af dem, der ikke allerede har en garage, har du muligheden for at overgå dine vildeste fantasier med en kombination af en garage, værksted og et hobbyrum – alt sammen bæredygtigt selvfølgelig.

 

Det juridiske i projektet

Hvis du ikke har mulighed for at bygge ud i din nuværende boligsituation, og du er i gang med at flytte, bør du kontakte en boligadvokat til at have styr på det juridiske. Ved en typisk handel boligejere imellem skal der udarbejdes en masse formalia. Det gælder blandt andet udformningen af det komplekse skøde. Hvad er et skøde tænker du måske?

Helt lavpraktisk indeholder et skøde navnene på henholdsvis køber og sælger, ejendommens placering, eventuelle servitutter, den offentlige ejendomsvurdering, den aftale overtagelsesdag, ejendommens pantehæftelser og ikke mindst størrelsen på købesummen. Et skøde er en kompliceret størrelse og har forholdsvis stor økonomisk betydning, da du selv hæfter, hvis det ikke er udført korrekt. Det anbefales derfor helt klart at søge bistand hertil.

Hvis du allerede har plads til hybridgaragen på din grund, skal du stadig søge tilladelse om at bygge-udvide på grunden. Det er ikke en nær så kompliceret sag som ved at købe en helt ny bolig.

 

Fundamentet til dit hybridrum

Hvis du ikke selv har indgående erfaring med at bygge, bør du som det første kontakte en fagmand. vedkommende skal vurdere, hvilke af dine ideer der er mulige, og hvilke der er lettere utopi. Desuden kan vedkommende til en vis grad estimere, hvad udgifterne samlet set kommer til at være.

For at have plads til bil, cykel og et værksted bør hybridgaragen minimum måle 6 x 4 meter og bestå af såkaldte moduler, der hver måler 2 x 2 meter, hvorimod selve garagen til bilen såvel som værkstedet/hobbyrummet skal måle 2 x 4 meter. På den måde har du lækre aflange rum med rigelig vægplads til hylder og andet ophæng. Med de mange rum siger det sig selv, at der skal minimum skal være en dør i de to ender af skuret.

 

Fundering med jordankre og montering af bundrem

Til mindre bygninger som denne er jordankre det bedste valg til fundering. Hvis du skal lave meget af byggeriet selv, er de nemlig lette at slå i jorden, og således slipper du for at grave og støde med beton. Forudsætningen for at det her kan lade sig gøre er, at jorden er bundsolid og fast.

Efter at have slået jordankrene i jorden, er det næste skridt at montere bundremmene til skuret. Allervigtigst er at sikre bundremmene er placeret korrekt. så hele fundamentet til skuret er lige. Først når du er fuldstændig sikker på, at denne del er løst til perfektion, kan du begynde at montere tværremmene, hvor selve væggene til de forskellige rum skal være. Det kan eventuelt være en idé at få hjælp udefra lige til denne del.

Så langt så godt. Næste skridt er at bygge selve skelettet af skuret. Et trick til denne del er at være meget omhyggelig med at afstive stolperne med skrå lægter.

 

Tag ansvar og byg miljøvenligt

Selvom sådan en lille bebyggelse ikke gør fra eller til i det store billede i forhold til det truede klima, ændrer det ikke på, at vi alle sammen skal løfte i flok. Sørg derfor for at byg bæredygtigt. Det behøver ikke være de helt store tiltag. Det kan for eksempel bare være at have en vis opmærksomhed omkring at benytte specifikke radiatorventiler og termostatstyringer, såvel som at indsætte vinduer eller ruder der til fulde isolerer og derved bevirker til et mere effektivt og energibesparende varmeforbrug.

 

Når du er færdig med selve udformningen af dit hybridskur, er det dit eget lille hellige tilholdssted. Sørg derfor for at gør det personligt, så du virkelig nyder at opholde derinde.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *