Er en elbil lige så effektiv som en traditionel bil?

Elbil

Elbiler er på det seneste strøget ind på både det danske og det internationale marked med stor hast. Det tegner rigtig godt for miljøet, da en elbil forurener betragteligt mindre end en traditionel bil, der kører på enten benzin eller diesel.

For at hele den danske befolkning skal gå over til elbiler, bliver der dog nødt til at være mere lokkemad end bare et bedre miljø. Det har producenterne forsøgt at gøre med fabelagtige designs og enormt gode accelerationstider samt store rækkevidder.

En ting mangler dog for at kunne gøre overgangen fra benzindrevne biler til elbiler endnu mindre bemærkelsesværdig. For at kunne komme rundt i det danske land i en elbil, har vi nemlig brug for lade stationer rundt omkring i Danmark.

Lade stationer til langture

Disse lade stationer kunne jo med fordel stå på præcis de samme tankstationer, hvor du lige nu kan tappe benzin eller diesel. På den måde bliver det nemlig næsten ikke mere naturligt og intuitivt at lade sin elbil op.

Heldigvis er et stort antal lade stationer i Danmark ikke nødvendigt. Fremfor alt er det faktisk vigtigt, at de er der, og at de er strategisk placeret. Rækkevidden på langt de fleste elbilers batteri, betyder nemlig, at man sagtens kan komme til og fra arbejde eller hvad man nu skulle ønske uden at lade op. Hvis bare man har et kraftstik i hjemmet, kan man nemlig lade op hjemmefra.

Derfor bliver offentlige lade stationer på tankstationer eller lignende først rigtig presserende for ejeren af en elbil, når de skal ud at køre lange ture. Så snart man vil til grænsen, til den anden ende af landet, eller på bilferie i Sydeuropa, kan det nemlig være nødvendigt at komme forbi op til flere forskellige lade stationer.

Lade stationer er et marked i stor vækst

Som nævnt før, er der endnu ikke ret mange lade stationer i Danmark. Mange eksperter anslå dog, at det snart er ved at vende til det bedre. Som flere elbiler, der er både smukke og økonomiske, bliver lanceret på det danske marked, vil der nemlig helt naturligt være flere danskere i elbiler, og efterspørgslen efter lade stationer i det danske land vil stige.

Derfor vil tankstationer eller lignende steder også begynde at efterspørge installationen af lade stationer. Man kan få opsat et par lade stationer ved at kontakte sin lokale elektriker, men selvfølgelig skal det helst være et elektrikerfirma, der har specialiseret sig i at opsætte lade stationer.

Ved at få opsat lade stationer kan du som tankstationsejer både tjene penge og gøre miljøet en tjeneste, samtidig med at du hjælper den nye tendens med elbiler fremad. Der går ikke lang tid, før der politisk bliver besluttet, at der ikke må sælges flere traditionelle biler, og så kommer der for alvor fart på både købet af elbiler og brugen af lade stationer rundt omkring i Danmark. Det betyder at elbiler endnu ikke er helt lige så nemme og effektive som almindelige biler, men det vil de hurtigt komme efter.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *