Hvorfor ikke tænke grønt, når det ikke koster dig noget?

energi i hjemmet

Se dét er ikke blot et godt spørgsmål – det er faktisk også mantraet bag energiselskabet Blue Energy, der så dagens lys tilbage i 2014.

Det er efterhånden næsten uundgåeligt at undslippe klimadebatten, og det er altså bestemt heller ikke uden grund, at den får så meget fokus. Det er nemlig for alvor tid til, at vi passer bedre på vores jord, hvis vi gerne vil have den til at bestå mange år endnu – og det er ikke blot for fremtidige generationers skyld. Faktisk mister vi i Europa i gennemsnit 2,2 år af vores levetid på grund af forurening. Ligeledes kan forureningen også medføre mange sygdomme. Disse følgesygdomme dræber op mod 800.000 europæere årligt. Derfor er vi nødt til at begynde at tage ansvar for vores jord – vi er nødt til at finde grønnere løsninger på tingene.

Få 100% danskproduceret og klimavenlig strøm – uden at det bliver dyrere

Mange er engagerede i klimadebatten fra sidelinjen, og de fleste af os ønsker at gøre en forskel – dog kan det også være svært at skulle ændre sine vaner og rutiner. Især når man ikke mærker nogen øjeblikkelig forbedring af sine omgivelser. Dog findes der måder, hvorpå du kan gøre en forskel for miljøet – der findes måder, hvorpå du kan tænke grønnere, uden det koster dig noget!

Blue Energy gør det nemlig muligt for sig at få 100% danskproduceret og klimavenlig strøm – og det bliver ikke en dyrere løsning for dig.

Du vil ikke decideret mærke nogen forskel ved at skifte til Blue Energy. Skifter du til Blue Energy, vil der stadig være strøm i din stikkontakt på præcis samme vis som før. Dog vil det gøre en markant forskel for miljøet, hvis strømmen i stikkontakterne bliver produceret korrekt – bliver din strøm produceret med solcelleanlæg eller vindmøller frem for kul, olie og gasprodukter, bliver din strøm produceret korrekt og med fokus på at passe på miljøet.

Sådan kan du gøre en forskel

Udover at skifte til klimavenlig strøm kan du faktisk også gøre en masse små ting, som vil udgøre en forskel for miljøet.

En simpel ting, du blandt andet kan begynde på, hvis du gerne vil gøre en forskel for miljøet, er at sørge for at bruge mindre plastik. Det kan du blandt andet gøre ved selv at medbringe net, når du handler, så du ikke er tvunget til at købe plastikposer i supermarkedet, så du kan bære dine varer. Derudover kan det også mindske produceringen af plastik, hvis der drikkes mindre vand fra plastikflasker. Så er du tørstig på farten, kan du eventuelt vælge at investere i en drikkedunk, som du kan fylde op igen og igen. Ellers kan du forsøge at blive bedre til at tage et glas vand, når du er i nærheden af en vandhane – glas er altid at foretrække frem for brug af plastikflasker.

En anden lille ting, der kan gøre en forskel, er at bruge flydende vaskemiddel frem for vaskepulver, eftersom vaskepulver medfører mikroplast, som skylles ud i kloakken og dernæst ud i havet.

Så vil du være med til at gøre en forskel for miljøet?

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *