Kan et solcelleanlæg tjene sig selv ind igen?

Solcelleanlæg bliver mere og mere populære, fordi folk gerne vil spare penge, mens de er miljøbevidste. Men er et solcelleanlæg egentlig en god investering? Vi kigger nærmere på de økonomiske aspekter, der findes i et solcelleanlæg.

Du kan få tilskud til dit solcelleanlæg

Et solcelleanlæg koster ca. mellem 60.000-140.000 kroner alt efter, hvor stort og effektivt, det skal være. Det er mange penge, men du skal ikke betale hele udgiften selv. Du kan få støtten fra staten, hvis du vil købe et solcelleanlæg. De vil gerne støtte grøn energi. Men den statslige støtte er blevet mindre, efter at reglerne blev ændret for et par år siden. Derfor er din egen udgift i dag større, end den var fra et par år siden.

solar-panel-in-the-field-4-1415235-640x480

Et solcelleanlæg kan tjene sig selv ind – men det tager tid

Et solcelleanlæg kan tjene sig selv ind igen, men det tager mange år. Hvis du skulle flytte, så har din bolig opnået en prisstigning. I dag ville det tage mellem 11-22 år, før at du har tjent dine penge ind igen, mens det før lovændring ville tage mellem 5-10 år. Derfor kan der svares ”ja”, når folk spørger, om det er muligt, at man kan lave en god investering. Dog er investeringen ikke så god, som den var for tre år siden.

200.000 kroners forskel efter lovændringen
Selvom et solcelleanlæg godt kan tjene sig selv ind igen, så er gevinsten for lille for mange. Før lovændringen kunne man spare 300.000 på 25 år. I dag er det tal mellem 26.000-122.000. Derfor vælger mange at sige, at tilbagebetalingsperioden simpelthen er for lang. Det er dog ikke alle, der vælger solcelleanlægget ud fra et økonomisk perspektiv. Mange vil gerne støtte projektet om grøn energi.

Man kan søge alternativer
Et solcelleanlæg kan virkelig dyrt og voldsomt. Som alternativ kan anskaffe sig en varmepumpe. Den er billigere og kan også spare dig en pæn sum penge på din varmeregning hvert år. En varmepumpe kan bruges som primær energikilde.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *