Økologisk børnetøj til den miljøbevidste forælder

Børnetøj

Der er ingen tvivl om, at vi finder os i en tidsalder, hvor miljøet er på vores alles tunger og tanker. Derfor er det også naturligt, at man som forælder vil gå op i dette til ens børn.

Men hvorfor lige vælge økologisk børnetøj? I modsætning til sådan noget som solceller eller biopejse, så er det knap så tydeligt, hvad fordelen er her.

Nedenfor kan du dog læse om 3 grunde til, at økologisk børnetøj er det rigtige valg, som forælder og som forbruger!

Slip for den sundhedsmæssige byrde

Når børn er yngre, så er de simpelthen bare i større risiko for, at der sker noget med deres helbred. Kroppen er ikke færdig med at udvikle sig, og man ved derfor aldrig helt, hvad der kan ske.

Her er økologisk børnetøj en stor hjælp! For eksempel kommer meget Hummel børnetøj som økologisk certificeret. Det betyder, at det ikke kun sidder godt, men at det også undgår at være produceret med mange af de stoffer, som ellers ofte ville fremkalde eksempelvis allergier.

For eksempel er mange farvestoffer i moderne tøj ikke altid lige sunde for os. Det betyder altså, at der er god grund til at vælge eksempelvis økologisk undertøj, da dette rører kroppen mest, og dermed har størst mulighed for skadelig påvirkning.

Du beskytter medarbejderne

Miljøet handler ikke kun om naturen, som er derude, men det handler også om de mennesker, som arbejder med tingene.

Økologisk børnetøj, eksempelvis Hummel børnetøj, er her et fantastisk valg, fordi det aktivt er med til at promovere såkaldt ”social bæredygtighed”.

Og det betyder, kort sagt, at tøjet bliver produceret, så medarbejderne har lige kår og faktisk bliver behandlet på retfærdig vis. Blandt andet indebærer dette, at de får en ordentlig løn, at de bliver repræsenteret overfor deres arbejdsgiver, og at de har ret til eksempelvis ferie.

Med den bæredygtige valg, så er du altså bedre sikret, at dine penge går til at forbedre de sociale kår for mennesker verdenen over!

Grønt er godt

Når du tænker ”bæredygtighed”, så tænker du nok mest på naturen – på skovene, havene og dyrene.

Og det er forståeligt, for det er sådan vi snakker om disse ting, og det er også sådan, at det økologiske børnetøj virkeligt viser sit værd.

Når det kommer til at handle om naturen i forhold til økologisk tøj, så handler det om, hvordan naturen behandles under produktionen. Det inkluderer blandt andet, at træer ikke bare fældes på må og få, og at produktionen af tøjet ikke udleder mere CO2 end højest nødvendigt.

Her finder du dog også ting som beskyttelsen af dyr, som altså ikke bliver drevet ud fra deres levesteder. Dyrene er, som sagt, en vigtig del af den bæredygtighed, som vi alle snakker om, og som mange af os bestræber os.

Med økologisk børnetøj, for eksempel fra anerkendte producenter, så ved du altså, at tøjet ikke bare er af høj kvalitet. Det har også en høj kvalitet for de mennesker, som producerer det, og den natur, som tøjet produceres i og med!

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *