Pas på dit hjem og miljøet med en kokosmåtte

Hele året slæbes der store mængder jord og snavs med indenfor. Vand fra regnvejrsdage og snesjap i vintermånederne. Derfor er det næsten uundværligt at have en dørmåtte, der kan opsamle skidt og fugt, så man ikke behøver at rengøre sin entré hver eneste dag. Du kan få dørmåtter til både indendørs og udendørs brug og ved at vælge en indendørs dørmåtte, får du også mulighed for at stille våde sko til tørre før de puttes væk i skabet. På den måde skåner du dine gulve for snavs, småsten og sand og undgår derved at slide unødvendigt på dem. Der er dog ingen grund til kun at tænke på sin dørmåtte som noget, man sætter sine sko på. Den kan nemt blive et dekorativt element i dit hjem, og da måtten er det første, du møder efter en lang arbejdsdag eller det første, der byder gæsterne velkommen, så er der mange grunde til at vælge med omhu.

Indret med kokosmåtter

Når du indretter din bolig har selv de små ting stor betydning, og også dørmåtten er med til at påvirke stemningen i din entré. Det har i de sidste år været et stort hit med naturmaterialer i den nordiske indretningsstil. Rustikke træplanker, lammeskind og læder er blevet tilført den nordiske bolig i et forsøg på at bringe naturen ind i hjemmet, og her kommer en forøgelse i materialeudvalget: kokosfibre. Ved at indrette dit hjem med en kokosmåtte som tæppemåtte, får du en måtte af 100% naturmaterialer, fri for skadelige stoffer. De trævlede fibre er naturligt grove og har en lysebrun farve, men det er også muligt at få tæppemåtter i farvet kokos og med forskelligt udtryk. Den naturlige kokosmåtte med grove fibre giver måtten et eksotisk og naturligt look, der tilføjer noget nyt til den minimalistiske nordiske stil. De krøllede fibre skaber en anderledes og unik måtte set i sammenligning med almindelige tæppemåtter, men der er også mulighed for at få kokosmåtter med et mere almindeligt udseende eller i farvet kokos, hvis du ønsker at tilføje lidt ekstra spræl til boligen.

Hvorfor skal jeg vælge en kokosmåtte?

Uanset hvilken kokosmåtte, du overvejer, så har de alle fordelen af at være i 100% naturmateriale. Kokosfibrene sidder i et ca. 5 cm tykt lag uden om kokosnødden, men dette lag fjernes, når kokosnødderne skal sælges i butikkerne. I stedet for at smide kokoslaget ud eller brænde det, bliver det brug til at lave kokosmåtter, og på den måde er kokosmåtter et bæredygtigt alternativ til syntetiske måtter. Kokosfibre er også fri for allergener, og derfor er kokosmåtten altså på mange måder bedre for både dig, dine omgivelser og miljøet.

Kokosmåtterne er især ideelle inden døre eller udenfor ved halvt- eller helt overdækkede indgange. Det er vigtigt at være opmærksom på, at kokosmåtterne (som så mange andre) ikke tåler at stå i regnvejr over længere tid, men du kan sagtens nyde godt af den indenfor, i entréen eller ved terrassedøren. Kort sagt er en kokosmåtte en perfekt løsning for dig, der ønsker at passe på dit hjem på en stilfuld og bæredygtig måde.

 

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *