Sådan adskiller du dig med miljøvenlige kondomer

Kondomer indpakket i sølv plastik

Den grønne bølge har fulgt danskerne helt ind i soveværelset. Det stigende fokus på bæredygtighed og klimaforandringerne har nemlig betydet, at danskerne også tænker miljørigtigt under lagnerne. Der er i de seneste år kommet flere og flere bæredygtige alternativer på markedet, hvoraf kondomer er ét af produkterne. Læs mere om, hvordan du bliver bæredygtig i sengen her.

Kondomer er den måde, du beskytter dig bedst på

Lige meget om det er en engangsfornøjelse eller et længere seksuelt forhold, så beskytter kondomet dig bedst mod både uønsket graviditet og kønssygdomme. I forhold til andre typer af prævention skaber kondomet nemlig en hinde mellem dig og din sexpartner, så I ikke risikerer at smitte hinanden med uønskede kønssygdomme.

Oveni er kondomet en let måde at beskytte dig på, der ikke kræver andet, end at du husker det i kampens hede. Det er nemlig lavet til engangsbrug, så det er klar til brug, og du efterfølgende kan smide det ud.

Gør noget ved brug-og-smid-ud-kulturen

Det er jo sådan, at et kondom er til engangsbrug. Hvor man før plastikkens opfindelse forsøgte sig med en form for attrap lavet af skind og stof, har gummi revolutioneret kondomet. Det er nu en let og hurtig beskyttelse, der kan anvendes af alle. Du kan dog vælge de bæredygtige og miljørigtige kondomer fremfor de almindelige, hvis du gerne vil gøre lidt ekstra. De nye miljørigtige kondomer føles ikke anerledes end de klassiske, så der er ingen grund til at vælge dem fra på hylderne. Det giver dig nemlig lidt bedre samvittighed, når de ryger i skraldespanden efter brug.

Miljørigtige kondomer til den bevidste

Igennem de seneste år er der kommet flere både bæredygtige og miljørigtige kondomer på markedet. Du behøver ikke bekymre dig om kvaliteten, for den er helt i top. Det gummi, der anvendes til kondomer, kan produceres på etisk forsvarlig vis. På den måde kan kondomer præcis som kaffe og chokolade faktisk få Fairtrade-certificering. Du kan derfor med fordel gå efter de samme mærkninger og certificeringer, når du kigger efter bæredygtig beskyttelse, som når du kigger efter bananer eller vaskepulver i supermarkedet.

Du kan også få andre bæredygtige sexartikler

Det er dog ikke kun kondomet, der er kommet i en miljørigtig udgave. Faktisk er der ligeledes kommet sexlegetøj i alle afskygninger, der er udført i bionedbrydeligt materiale. Du kan dermed købe en miljørigtig dildo, hvis du er på udkig efter nyt legetøj. Der er også kommet glidecremer på markedet, der er fremstillet økologisk og har Fairtrade-mærke. Selvom det måske ikke lyder særlig sexet, så er der rift om de nye og bæredygtige udgaver af sexlegetøj og glidecreme. Du skiller dig derfor ud på den positive måde, hvis du har et miljørigtigt kondom i baglommen.

Danskerne er åbne og nysgerrige

Det gode er, at danskerne ikke er låste og gerne prøver noget nyt og anderledes – også under dynen. Danskerne har taget de nye miljørigtige sexartikler til sig med storm, og Fairtrade- og økologiske produkter hitter. Der er derfor kun grund til at købe de bæredygtige udgaver af kondomet, for de vil få dig til at fremstå helt med på noderne.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *