Sådan gør du din madlavning miljøvenlig

Mange forskellige grøntsager ligger på bord

Mange mennesker begynder i højere og højere grad at omlægge deres liv til fordel for miljøet. Det betyder, at de er nødt til at tænke i nye baner for, hvordan deres dagligdag kan hænge sammen, på en måde der tilgodeser naturen. Et af de aspekter, hvor du også kan gøre en forskel er når du laver mad. Som vi alle ved er ikke alle madvarer lige miljøvenlige og i langt de fleste tilfælde skader det ikke helbredet at skære lidt ned på det røde kød. Men der er også andre måder hvorpå, du kan bidrage til miljøets velbefindende på, når du går i køkkenet. Et af disse tiltag er firmaet The Organic Company, der sælger økologiske køkkenartikler af høj kvalitet. Med deres produkter kan du have god samvittighed, når du tørrer panderne af og når du hiver et rygende varmt fad ud af ovnen.

Stilfuldt og økologisk køkken med The Organic Company

Som nævnt beskæftiger The Organic Company sig med at sælge alt til køkkenet, som man ellers kan finde billigt og ringe produceret i supermarkederne. Det er køkkenremedier som forklæder, grillhandsker, genanvendelige servietter, te- og kaffehætter du finder hos The Organic Company. Ud over at produkterne er økologiske er de også stilfulde. Det enkle design går godt til ethvert køkken og minder brugeren om hvor smukt enkelhed kan være. Du kan nemt og hurtigt finde The Organic Companys produkter på internettet og bestille dem herigennem på udvalgte hjemmesider, der beskæftiger sig med salg af køkkenudstyr.

Økologiske råvarer

En anden måde du kan få god samvittighed på, når du er i køkkenet, er at købe råvarer med omhu. Økologiske råvarer modvirker en stigende tendens til at man sprøjter flere og flere sprøjtegifte ud over verdens marker, hvoraf noget af denne sprøjtegift kan ende i befolkningens grundvand og derigennem forurene drikkevandet. Økologiske råvarer er som regel markeret i supermarkederne med små grønne mærker. Selvom økologi som regel er en smule dyrere end konventionelle råvarer, betaler en investering som denne sig på din karma, da du giver naturen en tiltrængt håndsrækning. Du kan også gå efter lokale råvarer, når du handler ind. På den måde undgår du at støtte langdistancetransport, der også er en betydelig modspiller i klimakampen.

En grøn bevidsthed

Hvis du er helt vild efter at gøre alt hvad du kan for et grønnere samfund, er noget af det bedste og nemmeste du kan gøre, når det drejer sig om køkkenet at lade være med at smide mad ud. Invitér vennerne på rester, hvis du har mere end du kan spise og end fryseren kan rumme. Brug frugter, der er overmodne i desserter og kager og smid gårsdagens rester på panden igen i dag sammen med nogle nye elementer. Hvis du ikke er bange for at få skidt på nallerne, kan du også begynde at skralde. Det er hverken dyrt eller ulovligt at skralde såfremt containeren står på offentlig grund og er ulåst. Det kan dog på den anden side give alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser, hvis du ikke passer på. Så “skrald” med respekt og omhu!

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *