Sådan rejser du mere bæredygtigt

Togskinder i rød solnedgang i udlandet

Er du, ligesom rigtig mange andre, interesseret i at blive mere miljøvenlig? Der er mange ting, man kan gøre for at få en mere bæredygtig hverdag, og dine rejser er ikke nogen undtagelse.

Hvis man skal være mere bæredygtig, betyder det i rigtig manges tilfælde, at der også skal laves lidt om på den måde, man er vant til at rejse på. Det er eksempelvis en god ide at køre i tog i stedet for at flyve, men hvis du absolut vil købe de billige flybilletter til Grækenland, skal du eksempelvis helst sørge for at flyve direkte. Se mere om dette og andre gode tips til at rejse mere bæredygtigt.

Rejs med bus eller tog

Et godt tip, når du skal ud at rejse, er, at du skal rejse med tog eller bus. De fleste er nok blevet klar over, at fly ikke er det bedste for miljøet, selvom det jo for mange er den eneste måde at komme til og fra andre lande på.

Men hvis det er muligt, er det faktisk anbefalet, at man undgår at flyve – også selvom du lige er stødt på billige flybilletter til Grækenland. Selvom det måske virker som en lang tur at tage bussen, til Paris for eksempel, får man faktisk set en masse dejlige ting, som man ikke ville have oplevet, hvis man var fløjet. Så udover er det er en mere bæredygtig løsning, får man faktisk også en masse andre gode ting ud af at tage bus eller tog.

Flyv direkte hvis det er muligt

Hvis det er fuldstændig udelukket, at du vil tage bussen eller toget, måske fordi du synes, at det er alt for lang tid at bruge på transport, er der en måde, hvorpå også flyet kan blive en lille smule mere bæredygtigt.

Hvis du tager en beslutning om at flyve, selvom det ikke er godt for miljøet, bør du vide, at flyve direkte til din destination. Så er der nemlig færre takeoffs og landinger, hvilket er det, som er den mest brændstofskrævende del af en tur i et fly. Så hvis du er ved at kigge på billige flybilletter til Grækenland, er du mest bæredygtig, hvis du tager en af de afgange, som flyver direkte til Grækenland fra din lufthavn.

Vær opmærksom på dine vaner på selve rejsen

Udover selve rejsen hen til din feriedestination, er der også mange ting på selve din ferie, som du kan være opmærksom på, hvis du gerne vil gøre rejsen mere bæredygtig.

Det er eksempelvis altid en god ide at købe lokale madvarer, da lokalt producerede madvarer, som oftest udleder mindst CO2. I forhold de aktiviteter du vil opsøge på din rejse, kan du også med fordel vælge nogle, hvor overskuddet går til beskyttelse af kultur, natur og dyr – og denne slags oplevelser og aktiviteter vil du støde på i mange forskellige lande. Så der får du en god oplevelse, samtidig med at du også kan have god samvittighed.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *