Udvid din bolig med en altan

Står du ofte fra dit lejlighedsvindue og kigger over på dine genboer, der nyder aftensmaden i solens stråler på altanen? En altan er et unikt uderum, der byder på hygge, frisk luft og en oasestemning. Er du ikke en af de heldige byboere, der har en altan, er der håb forude. Du kan nemlig få sat en altan op, så du giver din lejlighed et par ekstra udekvadratmeter.

 

Det giver dig mulighed for at gå ud på din altan og få frisk luft hver dag. Du behøver ikke trække i sko og jakke for at tage trapperne ned på gaden, men du kan gå direkte ud i strømpefødder (hvis det er tørvejr) eller hurtigt smutte i et par slippers. Altanen giver dig en følelse af frihed, fordi du ikke på samme måde føler dig spærret inde.

Altanbyggeprocessen – hvordan?

Der er naturligvis nogle forhold, du skal være opmærksom på, hvis du drømmer om at slupre morgenkaffen på altanen. Du skal vide, at processen til tider kan være lang – mellem et halvt og et helt år – og nogle gange længere. Det afhænger af en masse faktorer. Men ikke desto mindre kan det være al besværet værd, når du i sidste ende kan nyde naturen direkte fra din bolig. Her skitserer vi de vigtigste trin, du skal igennem, i altanbyggeprocessen.

Skab idéen

Første trin i processen er at finde ud af, hvad dit behov er. Hvordan skal altanen se ud, hvor stor skal den være, og hvor meget må den koste i forhold til dit budget? Her er det en god idé at tænke praktisk og funktionelt. Gå gerne efter en altan, der er konstrueret åbent, så du sikrer et godt lysindfald i din bolig.

 

Dette trin er så at sige idéfasen, hvor du gør dig tanker om, hvad det egentlig er, du vil have. Prøv at tegne og visualisere altanen, så du har en klar idé om, hvad du går efter.

 

Indhent tilbud

Når du har et nogenlunde klart billede af, hvordan din altan skal se ud, skal du i gang med at indhente tilbud. Undersøg mulighederne hos forskellige altanfirmaer og få en fornemmelse af, hvem der kan levere dine ønsker til en altan. Har du fundet det rigtige match, takker du ja til tilbuddet. Herefter underskriver du en kontrakt, hvorefter dit udvalgte altanfirma styrer den videre proces.

 

Selvom kontrakten er underskrevet, skal kommunen dog først give tilladelse til, at du må bygge en altan. Altanfirmaet kender til kravene fra kommunens side, og derfor kan de rådgive dig herom.

Igangsættelse af projektering

Så snart kontrakten er skrevet under, går ingeniører, arkitekter og andre fagfolk straks i gang med at tegne bygningen og altanen, så ansøgningen til kommunen kan sendes afsted.

 

Kommunen skal nemlig kunne se, hvad det færdige resultat ender ud med. Fagfolkene laver også grundige beregninger og opmålinger, så du kan være sikker på, at altanens sikkerhed ikke fejler noget.

 

Når ansøgningen er afsendt, er det op til kommune at godkende byggeriet. Det kan tage 2-3 måneder, før byggetilladelsen er i hus.  

Produktionen starter

Når altanprojektet er godkendt af kommunen, går produktionen af din valgte altan i gang.

Her skal du regne med, at trinnet kan tage mellem 6-8 uger, før døre og altan ankommer.

Altanen monteres

Nu skal din altan monteres. Altanfirmaet vil typisk holde et møde med dig, så du bliver grundigt informeret om processen.

 

Firmaet har fagudlærte håndværkere og murere der er specialiserede på feltet. Du skal ca. regne med, at monteringen af din altan tager en uge. Her vil håndværkerne bruge omkring to dage inde fra din bolig.

Aflevering af din altan

Sidste trin i altanbyggeprocessen er afleveringen. Men er altanen ikke allerede afleveret, tænker du måske. Jo, det er den. Men afleveringen betyder, at din altan gennemgår nogle sikkerhedstjek løbende. Firmaet går på en inspektionsrunde efter 1 år og 5 år. Her tjekker de alle dele af altanen, så du er garanteret, at din altan fortsat er sikker at færdes på.

Brug altanen året rundt

Med en altan virker din bolig pludselig større. Dels fordi du har fået ekstra kvadratmeter, men også fordi lysindfaldet visuelt får den til at fremstå større. Brug altanen som dit fri- og hyggerum. Det kan både bruges til ren afslapning, til hyggelige sammenkomster eller som en forfriskende studieplads. Du kan kort sagt bruge din altan til lige præcis det, du har lyst til.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *