Vælg en seng, der er svanemærket

Blad og briller ligger på madras

Nattesøvnen er noget af det allervigtigste i din hverdag. Det føles måske ikke sådan, men en god søvn hver nat er alfa og omega for, at du kan fungere i løbet af dagen, at du har energi til dagens opgaver, at din hjerne fungerer ordentligt, og at du har overskud og godt humør i løbet af dagen. Af samme grund er det vigtigt, at du investerer i en ordentlig seng og ikke går på kompromis.

Der er en række faktorer, du skal have fokus på, når du scroller igennem udvalget af tilbud på senge – og én af dem er, at du skal vælge en svanemærket seng.

Hvorfor skal du vælge en seng, der er svanemærket?

Svanemærket blev til i 1989, hvor det blev godkendt af Nordisk Ministerråd. Således har Svanemærket i mere end 30 år fungeret som den officielt miljømærkning for hele Norden. Det er i dag ét af verdens mest skrappe og hårde miljøcertificeringer og har som mål at mindske den samlede miljøbelastning.

Når du således køber en seng, der er svanemærket, kan du være helt sikker på, at den lever op til en lang række af benhårde krav, der alle har det formål at passe på vores miljø. Af samme grund bliver Svanemærket også revurderet løbende, så det konstant sikres, at de svanemærkede produkter lever op til kravene. Ligeledes tilpasses kravene også konstant, så Svanemærket hele tiden er å forkant med forskningen, og så det lever op til den generelle udvikling inden for miljøområdet.

Svanemærkets hensyn

Når du kigger på tilbud på senge, der er svanemærket, vil du også opdage, at du ikke her vil finde nogen lang liste af mere eller mindre farlige kemikalier. Det skyldes, at en svanemærket seng er helt fri for skadelige stoffer, ligesom det er sundt og rent at ligge i den.

Svanemærket skal leve op til en lang række af meget strenge krav, og det er ikke let at opnå Svanemærket. Af samme grund ved du med sikkerhed, at en svanemærket seng er sund og ren, fri for kemikalier og andre skadelige stoffer. Derfor kan du med ro i maven scrolle dig igennem tilbud på senge, når blot du holder dig til de svanemærkede af slagsen.

Andre ting, du skal være opmærksom på, når du skal vælge mellem tilbud på senge

Når du er på jagt efter tilbud på senge, skal du naturligvis også fokusere på andre ting, end at sengen skal være svanemærket. Det er nemlig også vigtigt at have fokus på komforten, så du er sikker på at vælge en seng, du ligger behageligt i, og som sikrer stabilitet til dine mere sarte områder af kroppen, herunder særligt ryg og nakke.

Her spiller både din kropsform, vægt og liggestilling en helt afgørende rolle. Det, du særligt skal fokusere på, er, at du kan ligge i sengen uden at få luft nogen steder mellem madrassen og din krop. Det betyder nemlig, at din krop får den rette support og støtte overalt. Og dét betyder en god nattesøvn og ingen skader.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *