Findes der miljøvenligt bredbånd?

Internettet i dit hus kan leveres på flere måder. Der findes COAX via. TV-antennestik. xDSL som er bredbånd via telefonstik, mest kendt som ADSL. Derudover kan du også vælge mobilt bredbånd eller fiber kan man få op til 1000 Mbit per sekund. Sidstnævnte mulighed er især til de som ønsker en mere miljøvenlig løsning og du kan læse mere om det nedenfor.

Det miljøvenlige fibernet

Fibernet er den mest miljøvenlige mulighed, da kablerne vejer mindre end kobberkabler. Fibernet leverer internettet via lyslederkabler, som flere også kender som optisk fiber. Helt specifikt består kablerne af bøjelige, tynde tråde som består af plastic eller glas.

Her skydes lyset igennem, hvilket betyder at internettet bogstaveligt talt leveres med lysets hastighed. Der findes ingen løsning som er hurtigere og på samme tid fungerer det også med et minimalt tab af data. Det vil sige at det er muligt at transportere store datamængder over store afstande.

 

Fibernet har samme upload og download hastighed

Hvis du bor sammen med flere personer, er fibernet også den bedste løsning da det leverer symmetrisk internet. Mange kender til problemet med sløvt internet, når der er flere personer som er logget på netværket på samme tid. Men med fibernet er download- og upload hastigheden den samme. Det vil sige at du og resten af personerne i boligen kan se video og hente filer fra internettet på samme tid, helt uden problemer.

 

Med fibernet kan flere arbejde hjemmefra

Det er desværre ikke alle husstande i Danmark, som har adgang til fibernet. Men TDC er i gang med fiber-udrulninger i landet for både at skabe flere jobs samt tage hånd om miljøet. Med det hurtige fibernet vil flere og flere have mulighed for at arbejde hjemmefra og dermed undgås en stor udladning af CO2 grundet den ellers forfærdelige forurening som kommer især fra biltrafikken.

Lige på nuværende tidspunkt er det Hiper og Waoo som har den bedste fibernet dækning i Danmark. Hiper er væsentligt billigere end Waoo, men du kan faktisk se priser på bredbånd fra forskellige udbydere her. Som med meget andet er prisen ikke altid det vigtigste. Sammenlign priserne med hastigheden og den samlede pris for en periode på seks måneder.

Husk at 20 Mbit bredbånd er til dig som ikke surfer så meget, men for det meste tjekker e-mails. Mens du bør vælge mindst 50 Mbit hvis du også ser TV-serier på f.eks. NetFlix. Mens 70 Mbit bredbånd er til familier som ofte er online på samme tid.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *