Gode råd til en miljøvenlig renovering

Ønsker du er renovere din bolig uden det går ud over miljøet? Du kan sagtens renovere dit hjem, mens du stadig tænker på miljøet. Så hvis du ønsker, at din bolig skal stå klar til sommerens strabadser, så er det på tide at komme i gang. I denne artikel finder du gode råd, til hvordan du kan renovere dit hjem med god samvittighed.

Produkter

En måde hvorpå man kan gøre sin renovering mere miljøvenlig er ved at vælge de produkter, som tænker på miljøet. Miljøvenlige produkter kan godt have en højere pris, men det er det værd. Så i stedet for at benytte den gamle sundhedsskadelige maling, så benyt maling, som er mere gavnligt både for miljøet, men også dit helbred. Hvis du står og skal have nye hvidevare, så gå så vidt som muligt efter de hvidevare, som er energimærket med A+++, som er mest miljøvenlig. Hvis du ønsker at skåne miljøet mest muligt, så lad vær med at investere i en tørretumbler, og drag i stedet nytte af den friske luft eller et tørrestativ i stuen, mens I alligevel sover.

Isolering

Når du skal renovere dit hus, er det vigtigt, at du tænker på isoleringen af din bolig. Den god isolering starter med vinduerne. Trækker dine vinduer? Så er det på tide, at du udskifter dem. Er du i tvivl om dine vinduer trækker, så kan du stille et tændt stearinlys foran vinduet, og hvis flammen bevæger sig, så er den en god indikator for, at dit vindue trækker. Når du har et vindue som trækker, så vil varmen fise direkte ud, og det kan i den grad mærkes på økonomien. Tænk også på al den energi, som bliver benyttet for at opvarme dit hjem. Det er bestemt ikke godt for miljøet at have et vindue, som trækker. Så sørg for få det udskiftet hurtigst muligt. En måde hvorpå du sørger for en god isolering er at have styr på dit tag. Det kan være svært at vide, hvornår man skal have skiftet sit tag. Det kan derfor være en god idé at få en fagmand ud at kigge på dit tag. Hvis du ikke har det største økonomiske råderum til at få skiftet dit tag, så kan et ståltag være det rigtige valg for dig. En stor fordel ved et ståltag er, at det ofte kan blive lagt direkte ovenpå det tag, som dit hus allerede har. Desuden er det nemt at vedligeholde et ståltag, hvorfor det også har en gennemsnitlig levetid på 50 år.

Al det indvendige

Når du har renoveret dit hjem, så har du forhåbentlig fået din drømmebolig. Så hvorfor ikke også investere i dine drømmemøbler? Møbler og nipsting er hvad der danner et hjem, så det må du endelig ikke gå på kompromis med. Synes du ikke, at du har råd til nye møbler, eller har du allerede de møbler, som du ønsker i dit hjem? Så kan du nøjes med at erstatte dine nipsting. Ved at købe sengetøj fra Georg Jensen Damask kan du opleve luksus hver gang du lægger dig til at sove. Desuden er det altid en god idé at udskifte sine håndklæder, som nemt bliver nusset efter vask.

Det er dyrt at renovere. Især hvis man tænker på miljøet undervejs, og ikke bare vælger den billigste løsning. Dog er det vigtigt, at man ikke går på kompromis med renoveringen. Hvis taget trænger til at blive skiftet, så sørg for at få det gjort, og spar penge i det lange løb. Et pantebrevslån kan være den ideelle finansieringsmulighed for dig.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *