Hvad er grøn energi?

Miljøet og klimaet er blandt de mest omtalte emner de seneste år. Vi skal passe på miljøet og en af de måder, vi skal gøre det på er via grøn energi. Men hvad er grøn energi?

Miljøbevidsthed

Grøn energi er en måde at producere strøm på. Måden skal frembringe mindre skade på miljøet, og derfor snakker man om, at man er miljøbevidst, hvis man benytter sig af grøn energi. Kul og olie er to ting, som skader ozonlaget, og derfor snakkes der meget om, at disse fossile brændstoffer skal erstattes af grøn energi. Eksempler på grøn energi kunne være sol-, vind- og vandenergi. Man udvikler blandt andet grøn energi ved hjælp af vindmøller.

Idéen bag grøn energi

Idéen med grøn energi er at være så miljøbevidst som overhovedet muligt. Med miljøbevidstheden vil man forurene og skade planeten så lidt som overhovedet muligt. Grøn energi er ikke fri for CO2-udslip, men mængden af udslip er så minimal, at den ikke skader jorden. Det siges, at jo større et C02-udslip vi har, jo mere fremskynder vi den globale opvarmning, som kan få katastrofale konsekvenser.

Print

Et samlet projekt

Hvert land har sine forcer inden for grøn energi. I fællesskab skal disse forcer blive udnyttet så godt som overhovedet muligt. I Danmark har vi meget vind grundet vores beliggenhed, og derfor kan vi være førende inden for vindenergi. Her har vi Vestas som en stor producent af vindmøller, der kan forsyne mange danskere. I Sydeuropa arbejder de på at udvikle så meget solenergi som muligt, fordi de har mange solskinstimer. I Tyskland har de atomkraftværk, som faktisk også er grøn energi. Grøn energi er et samlet projekt på tværs af landene.

Grøn energi er fremtiden

Grøn energi spås af mange som den fremtidige energikilde. Olien kommer tættere og tættere på at slippe op og vil derfor blive dyrere. Derfor satses der mere og mere på grøn energi. Der er ikke kun en miljøgevinst at hente ved grøn energi. Også økonomisk har det vist sig som en god investering, da man ikke skal bruge dyre ressourcer på at udvinde kul og olie. Er du blevet fanget af emnet og vil læse mere, er der selvfølgelig massere at finde her på siden, men der er også nogle rigtige interessante vinkler på bank-simonsen.dk, som jeg varmt kan anbefale.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *