Sådan kan du som privatperson skåne miljøet

Rundt omkring i verden bliver der konstant holdt diverse møder landene i mellem for at planlægge, hvilke tiltag, der skal prioriteres, når det kommer til at skåne miljøet og forhindre unødvendigt CO2-udslip. Der er nemlig ingen tvivl om at med den øgede befolkning på jorden og globaliseringen, bliver miljøet ramt i hårdere grad end nogensinde tidligere. Men det er ikke kun de ’højere magter’, der bør prioritere miljøet – du som privatperson har også indflydelse på dette.

 

Vælg din rejse med omhu

Når du tager på rejse, kan du gøre dit for at passe på miljøet. For selvom ferie betyder afslapning og en velfortjent pause væk fra hverdagens stress og jag, bliver miljøet stadig hårdt ramt, selvom du tager sydpå.

Det er lige meget, om du har planlagt en solskinsrig charterferie eller en aktiv jagtferie, der er stadig mange muligheder for at gøre dit på turen. Hvis du eksempelvis undgår stopovers til og fra feriedestinationen, sparer du både tid, energi og kræfter. Hvis du samtidigt rejser med flyselskaber, der tilbyder rejser med nyere fly, kan det hjælpe miljøet, da nye fly er mere energirigtige.

Skal du ud på ture, når du er på ferie, kan du overveje samkørsler i stedet for selv at leje en stor og smart bil. Offentlig transport kan også være en god mulighed, hvis du vil prioritere mere miljøvenlige transportmidler.

Nogle vælger også at kombinere deres tur med lidt frivilligt arbejde i udlandet, som støtter gode formål som eksempel giftfri landbrugsdyrkning. Der er mange muligheder!

 

Prioriter de miljøvenlige hobbyer

Når det kommer til din fritid, kan du også gøre dit – for nogle hobbyer tager bare mere på miljøet. Det kan samtidigt være den oplagte mulighed for at blive i ét med naturen og få en masse frisk luft.

Nogle forbinder spejdere med kiksede uniformer, træsnitning og lejrbål, men det er meget mere end det. Oftest tror folk også, at det er en hobby, der kun er forbeholdt folkeskoleelever. Men det er folk i alle aldre, der dyrker dette, og du vil opleve et helt unikt fællesskab og sjove aktiviteter ude i naturen. Det vil give dig det perfekte friluftsliv væk fra den travle hverdag.

Derudover kan fodbold eller håndbold også være den perfekte sport, hvis du vil ud i den friske luft, dyrke noget motion og skåne miljøet. Modsat fritidsaktiviteter som eksempelvis motorsport, så tager det ikke lige så meget på miljøet, når du sparker til en bold med vennerne nede på den lokale plæne.

Miljøvenlige tiltag i din bolig

Det kan også være, du ofte fryser i dit hjem – selvom du er pakket ind i dobbeltdyner og tæpper, bliver du ved med at skrue op for radiatoren og føler ingen forandring i temperaturen. Det kan være fordi, at al varmen suser ud af dine vinduer.

At investere i nye, energirigtige vinduer, som både vil spare miljøet for en masse unødvendig energi men også gøre godt for din pengepung kan være den oplagte løsning. Sådanne tiltag er samtidigt utrolig gode, hvis man ønsker at øge boligens værdi. Det kan ses som en utrolig god langtidsinvestering, som vil være fornuftigt at overveje.

Hvis en udskiftning af vinduerne alligevel virker som en lidt for stor omgang, er der også mindre krævende tiltag, der kan forbedre dit varmeforbrug. Den positive effekt vil stadig være der, både når det kommer til din egen økonomi men også når det kommer til at passe på miljøet. Her kan du eksempelvis vælge termostater, der hjælper med at regulere varmen eller hulmursisolering.

Noget så simpelt som at tage dine opladere ud af stikkontakterne, når de ikke er i brug, kan også være et lille skridt mod den større forandring, der er behov for. Det er blevet en dårlig vane for mange at lade disse sidde i og sluge strøm, selvom ens enheder er blevet fuldt opladt.

Der er altså flere forskellige ting, du selv kan gøre for at bidrage til mindre CO2 udslip og en mere bæredygtig verden.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *