Vælg det bedste marsvinefoder til dit kæledyr

Marsvin

Marsvinefoder skal der til, når man ejer et marsvin, og det kan være en jungle at finde ud af, hvilket foder, der er bedst til din lille gnaver. Som ejer et marsvin vil man gerne gøre, hvad der er bedst for sit kæledyr, så derfor sætter du dig formentlig ind i, hvilket slags foder, dit marsvin har brug for. Hvis du gerne vil blive lidt klogere på, hvorfor det er vigtigt, at man finder det rette marsvinefoder, kan du læse videre her.

Marsvinefoder som supplement

Det er vigtigt at huske, at selvom det er lækkert med smagfuldt kraftfoder til din lille gnaver, så skal størstedelen af dets kost bestå af hø. Hele 80% af dets kost skal bestå af det tørrede græs, så det er vigtigt, at du ikke overfodrer dit marsvin med kraftfoder, så det ikke bliver kræsen eller måske overvægtig.

Pas på med dårlige vaner

Man vil som udgangspunkt altid gerne forkæle sine kæledyr. Det er sådan det er at have kæledyr, og det er også helt fint, men alt med måde. Hvis du ser det som forkælelse af give dit marsvin for meget kraftfoder, gør du i virkeligheden din lille ven en bjørnetjeneste. Ligesom med mennesker er det vigtigt, at give din gnaver gode og sunde spisevaner, for det kan være svært at lave om på, når skaden er sket.

Hvis dit marsvin foretrækker kraftfoder, er det en god idé at fodre med hø først, så det spiser sig mæt i det, inden du giver kraftfoder. Det fungerer lidt på samme måde, som når man giver børn hovedret først, inden de må få dessert.

Derfor er godt marsvinefoder vigtigt

Grunden til, at det er en god idé at give kraftfoder som supplement til dit marsvin er, at det indeholder C-vitamin og mange andre næringsstoffer, som dit marsvin har brug for. Marsvin kan, ligesom mennesker, ikke selv producere C-vitamin, og derfor er det vigtigt, at du giver det igennem kosten. Det er der, marsvinefoder i form af kraftfoder kan hjælpe dig, og det er derfor, at det er vigtigt, at du holder øje med, hvad der er i det marsvinefoder, du køber.

Det skal du holde øje med, når du køber marsvinefoder

Det er vigtigt at se efter, hvad dit marsvinefoder indeholder, når du køber det. Hvis du for eksempel giver dit marsvin kraftfoder med meget fedt i, risikerer du, at det bliver selektivt i forhold til, hvad det vil spise. Man kan undgå dårlige madvaner for sit marsvin ved at holde øje med, hvad der er i pillerne, og hvordan det ser ud.

Vælg ikke det foder med mest fedt, så dit marsvin ikke bliver kræsent. Derudover er det en god idé at holde øje med, om pillerne ser ens ud, så man kan få en hint om, om de alle indeholder det samme. Det er vigtigt, så dit marsvin ikke finder sine yndlingspiller i pakken og kun vil spise dem. Derudover skal du selvfølgelig holde øje med, om der er rigt indhold på C-vitamin i marsvinefoderet.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *