5 ting, som du skal have styr når du køber bolig

Boligkøb

Er du ved at finde din drømmebolig? Boligkøb er en stor beslutning, og for at få succes med dit boligkøb, er der forskellige aspekter, som der skal være styr på. I denne artikel får du vores bud på 5 af de ting, som du skal have styr på, når du køber bolig.

Din økonomi

Det allerførste, som du skal have styr på, når du skal købe bolig, er din økonomi. Boligkøb er en stor beslutning og samtidig det dyreste vi køber igennem livet. Derfor er det afgørende, at du har godt styr på din økonomi.

De fleste skal ud og tage et boliglån, for at finansiere købet af deres drømmebolig, og for at då det lån, der passer til dig, er det vigtigt at du ved, hvor mange penge du kan sætte af til afbetaling på et lån om måneden. Derfor er det en god idé at starte med at få et godt overblik over din økonomi.

Forskellige typer af boliglån

Når du har fået overblik over din økonomi, er det tid til at kigge på de forskellige typer af boliglån. For at du får et lån der passer til din økonomi, er det nemlig vigtigt at kende de forskellige slags boliglån.

De mest anvendte lån til bolig er realkreditlån og banklån. Det er forskelligt alt efter din økonomi og hvor dyr en bolig du skal købe, hvilket lån der vil passe bedst til dig. Det gælder derfor om at læse om de forskellige lån og finde ud af, hvad der vil være billigst for dig.

Der findes også andre typer boliglån end realkreditlån og banklån. Du kan fx også tegne et pantebrev og bruge til din boligfinansiering. Du kan læse meget mere om forskellige typer boliglån på fairkredit.dk.

Boligens stand

Det næste, som er vigtigt at have styr på, når du er ved at købe bolig, er boligens stand. Det er vigtigt at holde øje med for at du ikke ender med at købe en bolig, som du skal udføre mange reparationer på bagefter.

Derfor er det vigtigt at holde øjnene åbne, når du kigger på bolig og samtidig tjekke tilstandsrapporten. Hvis der er nogle fejl på boligen, skal det nemlig fremgå af tilstandsrapporten og derfor gælder det om at holde øje med den.

Hvis der er nogle skader, som du skal bruge tid på at reparere, kan du bruge det som et afslag i prisen, så der bliver penge til reparationerne. Hvis du selv har mulighed for at lave reparationerne, kan du ovenikøbet spare penge, hvis du får et afslag i pris.

Hvis du selv har en værktøjskasse og en god stige kan du klare mange småreparationer selv, men det er stadig vigtigt at være opmærksom på de eventuelle skader, så du kan få et afslag i prisen.

De juridiske papirer

Når du har fundet den bolig, som du gerne vil købe, er det vigtigt at få styr på de forskellige juridiske papirer, der er i forbindelse med et boligkøb. Det er vigtigt for at dit boligkøb forløber som det skal og samtidig for at du har overblik over handelen.

De juridiske papirer, der skal laves i forbindelse med en bolighandel, er blandt andet skøde, refusionsopgørelse og købskontrakt. Papirer kan godt være svære at lave selv, hvis du ikke har kendskab til jura og derfor er det en stor fordel at få hjælp af en erfaren boligadvokat, så du er sikker på at alt omkring bolighandelen forløber som det skal.

Eventuelt salg af tidligere bolig

Hvis du har en tidligere bolig, som skal sælges i forbindelse med at du flytter til den nye bolig, er det vigtigt at du får styr på salget af den gamle bolig, så du ikke pludselig har udgifter til to boliger på en gang.

Hvis du har brug for at få sat skub i salget af den gamle bolig, kan du overveje at skifte til en ny ejendomsmægler, hvis der ikke sker noget med den ejendomsmægler, der er på opgaven lige nu. En ny ejendomsmægler kan måske komme med nogle nye idéer og reklamere for boligen andre steder, så der på den måde bliver sat skub i salget af din tidligere bolig.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *