Derfor er LED-lys bedre for miljøet

Gammeldags lyspære i mørkt rum

Har du også længe overvejet, om du skulle udskifte de gamle glødepærer i dine lamper med LED-pærer? Du har måske hørt, at LED-lys er bedre for miljøet, og at det endda også er billigere for dig som forbruger. Men hvorfor er det, at LED-lys er bedre for miljøet?

Dette spørgsmål svarer vi dig på i denne artikel, så hvis det er noget, som du ønsker at blive gjort klogere på, så læs endelig med her. Du kan bl.a. købe LED-lys hos Easy-light.dk.

Hvad er LED-lys?

Lad os først lige få de basale ting på plads: Hvad er LED?

Kort sagt, så står LED for Light Emitting Diode. Dette navn henviser til, at LED-lys skabes ved at en diode, som er elektrisk, omsætter energi til lys. Man kunne også sige, at lyset generes ved hjælp af strøm, som løber gennem en elektrisk komponent.

LED-pærer udsender kun lys fra den synlige del af spektret. Dette betyder bl.a., at en LED-pærer kun udsender lys og ikke også en masse varmestråling, hvilket står i modsætning til fx en glødepære. Det er også noget af dette, som er med til at gøre LED-lys mere bæredygtigt og generelt også mere energisparende end andre former for lys.

LED-pærer har et lavere strømforbrug end andre typer pærer. Selvom LED-pærer er dyrere end fx glødepærer ved køb, så vil du altså i længden spare penge. LED-pærer holder nemlig længere tid, og derudover reduceres dit strømforbrug også gevaldigt.

Holdbar og energisparende

En af de primære grunde til, at LED-lys fra fx Easy-light.dk er bedre for miljøet end andre lysformer, er, at du sparer så meget energi med LED-pærer. En LED-pære kræver som sagt langt mindre energi end andre slags pærer for at udsende det samme lys – faktisk viser målinger endda, at LED-lys er bedre og mere stabilt end lys fra fx en glødepære.

Det er klart, at jo mindre energi en pære kræver for at lyse, jo bedre er denne pære for miljøet. Energi kommer jo ikke ud af det blå – det skaber CO2 at generere strøm og energi, og herved skades klimaet.

En anden væsentlig årsag til, at LED-lys er bedre for klimaet, er, at denne type pærer generelt holder i længere tid. Dette betyder, at der over en længere periode vil ses et fald i de ressourcer, som bruges på at producere pærer. Jo færre ressourcer, som kræver, des bedre for klimaet.

Hos Easy-light.dk er de klar over alle disse fordele ved LED-pærer.

Ingen stråling og kviksølv

Derudover så skal det nævnes, at LED-pærer ikke indeholder kviksølv. Kviksølv er et stof, som det kan være enormt farligt for mennesker at komme i kontakt med. Derudover er kviksølv også giftigt og kan forurene miljøet gevaldigt.

En anden primært sundhedsmæssig årsag til, at LED-lys er bedre end meget andet lys, er, at LED-pærer ikke udsender anden stråling end den i spektret for det synlige lys.

En LED-pære fra en butik som fx Easy-light.dk udsender altså hverken infrarød eller ultraviolet stråling, som i visse tilfælde kan være skadeligt for dig.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *