Steder i Danmarks natur du burde opleve

Vestktysten af danmark med strand

Har du lige investeret i en fuglekikkert, du gerne vil til at bruge? Du har måske fået kikkerten i gave.

I så fald skal du bare komme afsted. Det eneste, vi ikke må lige nu, er at blive indendørs hele døgnet. Vi skal ud i naturen, så vi ikke får inde kuller og river hovederne af hinanden.

Her i artiklen får du nogle tips til steder, hvor du kan tage på vandretur i det kolde vejr. Og skulle der være en kikkert, så vil du have den med herhen – du kan finde en god kikkert hos https://kikkert-shoppen.dk/.

Vadehavet og vadefuglene

Hvis ikke du har oplevet vadehavet endnu, så spænd skoene og kom afsted med det samme. Det er en oplevelse uden lige og et naturfænomen uden sidestykke i Danmark.

Under lavvande går du så flere hundrede meter ud, du kan endda finde dig nogle lækre øster og muslinger, du kan tilberede eller spise rå.

Her det er vigtigt, du tjekker op på sæsonperioden. Du vil meget nødigt spise øster eller muslinger, der har optaget bakterier fra plankton, alger og andre undersøiske farer.

Til den nye kikkertejer, så hold godt øje med fuglene, der kommer forbi. Der er selvfølgelig vadefuglene, du bare må se, så lever af denne cyklus, som tidevandet tilbyder.

Derudover er vadehavet hus for et væld forskellige andre fuglearter, der søger nord- og sydpå, som helt sikker kunne have interesse for dig.

Bornholmernes eksotiske natur

Bornholm har været et mindre besøgt sted – som alle andre steder på jorden – uden denne coronatid. Øen har dog ikke været lige så slemt ramt som andre turiststeder – langt fra.

At tage til Bornholm lige nu kan måske og blive lidt af en udfordring. Men der går ikke længe, før vi igen kan tage færgen fra Ystad og nyde bølgegangene, inden den store båd hamrer mod den lille ø.

Og hvad finder du så her?

Har du aldrig været på Bornholm, så stik afsted med det samme! Landskabet er lidt noget andet end på resten af halvøen Danmark. Der er vilde klipper, kæmpe sten og et vildt hav, der omgiver øen.

Der er fugleliv, som du ikke finder i andre dele af Danmark grundet øens placering ude midt i Østersøen.

Udover fuglelivet og de store klipper er der også bare fantastisk at cykle, køre eller gå rundt på den lille, men prægtige ø.

Den vilde vandrer i Nordsjælland

Vil du have den helt vilde – og helt vildt heldige – fugleoplevelse, så skal du måske tage til Nordsjælland. Her er der nemlig blevet set en Kaffersejler, som er kommet hele vejen fra Afrika.

Den er kun set få gange i Danmark, så du skal være heldig og skal have indstillet kikkerten helt perfekt for at finde denne smukke, lille og fine fugl.

Desuden får du muligheden for at komme derop, hvor det sjællandske landskab viser sig fra sin både rå og behagelige side. Der er de flotte strande, men også vild natur, der sætter tankerne i gang på en vandretur.

Held og lykke med fugle/naturjagten – og sæt så i gang.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *