Gør noget ud af din have

Person laver havearbejde

Din have skal være dit fristed, hvor du lader op og får energi. Derfor er det ikke lige meget, hvordan din have ser ud, og hvilke møbler du vælger at have derude. Ved at vælge planter og udendørs møbler til din have ud fra din personlighed og dit niveau af interesse i havearbejde og vedligehold, kan du skabe netop det fristed, som du har behov for.

Klassisk skønhed eller enkel minimalisme?

Din have afspejler din personlighed og stil. Med store pyntebuske, smukke roser og alle de andre klassiske blomster, kan din have fremstå i et brus af skønhed fra forår til efterår. Sørg for at sætte dig grundigt ind i de forskellige blomsters behov og ikke mindst deres blomstringssæson. Ved at veksle mellem blomster, der blomstrer tidligt på sæsonen og dem, der blomstrer senere, kan du beholde dit blomsterflor så længe som muligt.

Hvis du er til en mere minimalistisk, og måske mindre arbejdskrævende have, kan du indrette dig med større græs- og flisearealer. Højbede og surbundsbede kræver mindre lugen og arbejde, og kan derfor med fordel bruges i en nem, enkel, men stadig smuk have. Med lækre terrasseområder fordelt rundt i haven og udendørs møbler i modstandsdygtige og vedligeholdelsesfri materialer, kan du indrette små hyggelige kroge forskellige steder i haven. Så kan du let flytte rundt efter sol og skygge, og altid finde den bedste plet.

Vælg bæredygtig kvalitet

Uanset hvilken stil, der er din, er tiden løbet fra billige plastikmøbler i haven. Køb-og-smid-væk-kulturen er historie, og fremtiden tilhører kvaliteten og bæredygtigheden. Derfor skal du satse på producenter, der skaber udendørs møbler af bæredygtige materialer, som kan holde i generationer. Hvis du bliver træt af dine møbler og har lyst til at købe nye, kan dine gamle havemøbler sælges videre, hvis de er af god kvalitet. Det sparer på jordens ressourcer.

Bæredygtighed er mange ting. Flere og flere producenter af møbler prioriterer at bruge genbrugsmaterialer. Det er en god måde at spare på ressourcerne, da der ikke skal produceres nye materialer hele tiden. Derudover er naturmaterialer meget populære. Her spares også energi og CO2 til produktion. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, om naturmaterialerne dyrkes og forarbejdes under bæredygtige forhold. Hvis jorden overudnyttes og fyldes med pesticider og andre gifte under produktionen, bidrager disse materialer ikke til en bæredygtig udvikling.

Du kan for eksempel vælge udendørs møbler af rattan. Det er et bæredygtigt og holdbart materiale, som vokser vildt og regenereres på få år. Det kan desuden forarbejdes og formes med brug af ganske få maskiner, og derfor er produktionen af møblerne meget skånsom for miljøet.

Rattanmøbler har et enkelt og stilrent udtryk og giver virkelig stil til din have. Møblerne har en dynamisk og naturlig form og passer perfekt til udendørs brug. Materialet er slidstærkt og vedligeholdelsesfrit og kan dermed pynte i din have i mange år. Med de helt rette hynder og puder kan du tilpasse dine rattanmøbler til din stil og til de farver, der passer ind i havens udtryk.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *