Byg eller renover din egen jagthytte

Kommentarer (0) Hjemmet

Er du også en af dem, der har kastet sig over jagten? Kombinationen af at være i naturen og spændingen ved at jage et bytte, tiltrækker rigtig mange. De fleste er dog afhængige af at indlogere sig et sted, når de skal på jagttur. Hvis du bygger din egen jagthytte bliver du fuldstændig uafhængig, og kan invitere din jagtkammerater med på en forlænget weekend i jagtens tegn. Dette må nødvendigvis være at foretrække. Læs videre og få inspiration til, hvordan dette kan lade sig gøre.

 

Overvej beliggenheden

Der er en del praktiske foranstaltninger, der skal tages højde for ved sådan et projekt. Først og fremmest skal du overveje beliggenheden. Hvis det ikke skal være i Danmark, skal du sætte dig ind i lovgivningen i det specifikke land. Desuden skal du sørge for, det ikke er alt for langt væk, så du ikke skal stresse derhen på en forlænget weekend, og du altid har mulighed for at købe billige flybilletter til turen. Dette øger også sandsynligheden for, at du kan få nogle af dine jagtkammerater med.

 

Kontakt fagmænd

Vælg desuden en boligadvokat, der er bekendt med det valgte område til at håndtere praktikaliteterne ved boligsøgningen. Boligadvokaten skal desuden kunne rådgive dig i, hvorvidt du skal købe en hytte og renovere den, købe en grund og bygge fra grunden, eller tage udgangspunkt i allerede at finde en hytte velegnet til jagt.

Baseret på hvilke af de tre modeller du vælger, skal du kontakte fagmænd, der kan hjælpe dig med at vurdere tiltagene for derefter selv at færdiggøre dem. Husk at indsamle tilbud fra flere forskellige fagmænd for at finde den bedste løsning. Uanset om du vælger nybyggeri eller renovering, bør du være opmærksom på at igangsætte projekter med et energimærke.

 

Benyt dig af energiløsninger

Når man beskæftiger sig med jagt, der nærmest symbiotisk er en del af naturen, er det nærmest en selvfølge at bygge miljøvenligt. Symbolikken i at dit jagttøj er kamufleret og nærmest går i ét med naturen, er slående.

Der er rigtig mange måder at bygge miljøvenligt. Først og fremmest skal du overveje, hvilke materialer du skal benytte dig af til facaden. Hvis det er et sted, du har tænkt dig at opholde meget i, bør du overveje at bygge sådan, der er en god isolering, så du ikke har et overforbrug af varme, mens du er der. Her kan det være en god idé at have fokus på vinduerne. Det er meget forskelligt, hvor isolerende vinduer er. Vælg derefter nogle vinduer af god kvalitet.

Medmindre du synes det ikke er ’jagthytte-agtigt’ nok, kan du også overveje at lave en hulmursisolering. En hulmursisolering tager ikke meget mere end et par dage at færdiggøre, og gør virkelig en forskel i hyttens isolering.

Der er også meget at gøre i hyttens indbo. Disse omhandler mest de mere tekniske installationer. Mange af dem er omfattende installationer såsom en integrering af et solcelleanlæg. Meget mindre omfattende installationer kan dog også gøre en forskel. Det kan blandt andet være en udskiftning af termostatstyringer og radiatorventiler. Man tror det ikke, men sådanne tiltag kan virkelig gøre en forskel

Det samme kan udskiftning af lyspærer til mere miljøvenlige. Her er LEDpærer et oplagt valg. Levetiden for LEDpærer er væsentligt længere, hvilket gør op for, at de koster en del mere. Du skal dog ikke gå alt for meget kompromis med, at det trods alt er en jagthygge. En jagthytte har et bestemt udtryk, og sådan skal det nu en gang være.

Ved valget af beliggenheden og udformningen af hytten handler det overordnet om at have overblik og være kreativ i processen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *