Gør-det-selv eller gør-det-for-mig-løsningen

Overvejer du dine muligheder for hvilken løsning som bedst vil kunne betale sig i forbindelse med dit byggeprojekt?
I denne artikel ser vi nærmere på dine muligheder inden for byggeri ved henholdsvis gør-det-selv-løsninger og gør-det-for-mig-løsninger.

 

Gør-det-selv:

At gøre det selv ved byggeri er ikke nødvendigvis for alle. Det kræver gode råd og vejledning hele vejen igennem processen, for ikke at snakke om faglig håndværkererfaring.
Har du mod på det? Så læs med herunder.

Råd til gør-det-selv:

Søg korrekt råd og vejledning: Mange steder på internettet finder du diverse råd og vejledninger til, hvordan du gør-det-selv ved dit byggeprojekt. Men ikke alle råd herunder er lige kvalificerede. Så søg den rigtige vejledning fra kompetente og faglærte mennesker, eventuelt eksperter inden for det pågældende byggefag

Lav et budget: Gør dig klart hvor meget kapital som er til rådighed i forbindelse med dit byggeprojekt. Dette er vigtigt, da mange byggerier ellers kan løbe hurtigt af sporet. Har du alligevel brug for et lån, så sørg for at betalingsløsningen er den rette for dig.

Find de rette materialer: Sørg altid for at materialerne er de rigtige til dit projekt, samt at de er af den rette kvalitet. Erhverv dig byggematerialerne via en ekspert eller hos det lokale byggemarked. Her kan du også søge gode råd og vejledning for dit konkrete byggeri.

Allier dig med venner og bekendte: Et byggeprojekt kan være en stor mundfuld, og du kan ikke klare alle opgaver alene. Tilspørg derfor dine venner og bekendte om en tjeneste. Måske de har brug for din hjælp på et andet tidspunkt har gode idéer til byggeriet eller besidder kompetencer som end ikke du har.

 

Gør-det-for-mig:

Finder du ovenstående for uoverskuelig en proces? Så læs med herunder, hvor vi vil give dig noget fif til erhvervelse af en såkaldt gør-det-for-mig-løsning.

Råd til gør-det-for-mig:

Dan dig et overblik: Først og fremmest er det vigtigt at kunne danne sig et overblik. Hvad er dine forventninger til resultatet? Og hvor mange faggrupper skal du erhverve dig inden for branchen?

Vælg de rigtige folk til opgaven: Udover hvilke faggrupper som skal være en del af dit byggeprojekt, er det vigtigt at tage stilling til konkrete bygningstilbud. Gør dig klart om du ønsker brug af et dansk firma eller af udenlandsk arbejdskraft og indhent efterfølgende mindst tre tilbud fra forskellige håndværkerfirmaer. Tag derefter stilling til både tidshorisont og pris, i forhold til de realistiske og reelle muligheder samt dine egne forventninger til projektet.

Lav en kontrakt: Efter bestemmelsesprocessen er det vigtigt at udarbejde en kontrakt med bygherren. Da pris og materialer kan variere meget fra projekt til projekt, er det vigtigt at kontrakten er så detaljeret som muligt, samt at begge parter finder den både realistisk og troværdig. Snak eventuelt med håndværkerne om, hvorledes de har gode samarbejdspartnere eller fordelagtige byggemarkeder at indhandle bygningsmaterialer hos.

Hyr eventuelt en byggerådgiver:  Ved større projekter kan det være en fordel at hyre en byggerådgiver til at holde styr på præcisering af arbejdet ved objektiv vejledning. En sådan koster typisk mellem 5 og 10 procent af byggesummen, hvilket afspejles i mængden af styringskrav under byggeprojektets proces.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *