Hvornår bør du energirenovere dine udlejningsboliger?

Det vigtigste ved en udlejningsbolig er, at den tjener penge til dig. Dit primære mål for alt du gør med dine udlejningsboliger, bør være at maksimere din fortjeneste. For at maksimere din fortjeneste så kræver det, at du altid har en lejer, har en så høj husleje som muligt og så lave udgifter som muligt.

Hvis du lejer en ældre bolig ud, så er energirenovering ofte en god måde at sænke dine udgifter.

Spørgsmålet er bare, hvornår det giver mening, og hvad man skal lave.

Det vil du lære i denne artikel.

Beregning af besparelse i strøm og varme

For at vurderer om energirenovering kan betale sig for dig, så skal du beregne hvor meget du kan spare i el og varme ved energirenovering.

Den bedste måde at finde ud af hvor meget du kan spare er ved at hyre en energirådgiver, som arbejder med at beregne besparelsen og foreslå hvad der skal forbedres.

I mange tilfælde kan du spare en del penge, som vil tjene udgiften hjem i løbet af få år. Samtidig øger en energirenovering også boligens værdi når du skal sælge huset igen.

Samtidig har den danske regering også gjort det ekstra lukrativt at lave energirenovering i en udlejningsbolig.

Statsstøtte til energirenovering

Den danske regering har i 2017 afsat en pulje på 50 mio. kr. til energirenovering for at gøre det mere attraktivt for dig, som boligudlejer at energirenovere din bolig. For at være kvalificeret til statsstøtte skal du eje mere end 12 beboelseslejemål.

Støtten kan bruges både til at betale for rådgivning og energibesparende foranstaltninger.

Hvis du er kvalificeret bør du gå i gang hurtigst muligt, da fristen for ansøgning er d. 1. december 2017.

Finansiering af energirenovering

Når du skal lave renovering af flere ejendomme, så kræver det ofte, at du skal have finansieret projektet gennem et realkreditlån. Hvis du gerne vil have det billigste realkreditlån, så kan det godt betale sig at bruge en uafhængig rådgiver, som kan sammenligne forskellige finansieringsmuligheder for dig.

En anden ting, som du kan gøre for at finansiere renoveringen er ved at hæve huslejen, når regningen på varme bliver lavere for lejerne. For at dine lejere ikke ser renoveringen, som noget dårligt, så skal du sørge for at den totale husleje ikke bliver større, men at den totale husleje forbliver det samme.

En ændring i huslejen kræver selvfølgelig at du ændre det i din lejers lejekontrakt, hvilket kan gøres let, hvis den er digital.

Opladningsstationer til elbiler og elcykler

En anden ting, som vil give mening at installere er en opladerstation til elbiler og evt. elcykler. Årsagen til at det kan være en god ide er at vi med stor sandsynlighed vil se en stigning i antallet af elbiler og elcykler i Danmark.

Opladeren til en elcykel er meget let at installere, da der er tale om en normal stikkontakt, mens at en oplader til en elbil er lidt større.

Tænk langsigtet på din påvirkning af miljøet og på din kortsigtede profit

Selvom at du som udlejer altid gerne vil maksimere din profit, så skal du også træffe dine beslutninger for hvordan du på lang sigt påvirker miljøet og får gladere lejere.

Når du energirenovere flere af dine ejendomme er du med til at påvirke miljøet i den rigtige retning, og samtidig er du med til at inspirere andre.

Det gode for dig i denne situation er at der med stor sandsynlighed er mulighed for både at tjene flere penge, samtidig med at du træffer den rigtige beslutning på langt sigt.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *