Sådan sikrer du huset mod fugtskader

vindue der er pudset

I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan du undgår fugtskader i huset. I løbet af de seneste par år har Danmark været udsat for mere og mere – og ikke mindst kraftigere – nedbør, hvilket uden tvivl har sat sine spor hos mange husejere. Hvis du bor i et risikofyldt område, hvor regnen pludselig kan ødelægge huset, så har du ekstra god grund til at læse med her.

Få etableret et omfangsdræn

Det er en fantastisk ide at få etableret et omfangsdræn. Især i disse tider, hvor nedbøren kan være ekstra kraftig og vedvarende. Den helt store fordel ved at få lavet et dræn rundt om huset er, at du kan få ledt vandet væk på en god og sikker måde. Derudover minimerer du risikoen for alvorlige fugt- og vandskade ganske markant – og det er noget som vil spare dig for mange penge.

Hvad koster et omfangsdræn?

Et omfangsdræn er forholdsvist dyrt at få etableret. En god tommelfingerregel er, at det koster mellem 5.000 kr. og 10.000 kr. pr. meter. På den måde kan du hurtigt regne en ca. pris ud for dit eget hus. Du ganger ganske enkelt meterprisen med husets omkreds. Dog vil omfangsdrænet i langt de fleste tilfælde være meget billigere at få etableret sammenlignet med, hvad en alm. Fugt/vandskade vil koste dig.

Læs mere om omfangsdræn pris her.

Er dit tag 100% tæt?

Det er i den grad også en god ide at få undersøgt om dit tag er 100% tæt. Der kan meget hurtigt opstå en stor vandskade under taget, hvis det viser sig, at der findes op til flere utætheder. Er taget utæt, skal du hurtigst muligt få det lappet af en professionel håndværker.

Tjek vindueskarmene for fugt og vand

Vinduer af ældre dato kan meget vel være utætte, når regnen slår ind. Derfor er det også et område du bør holde øje med i forhold til at få stoppet skaden inden den egentlig går i udbrud. Tit og ofte kan et utæt vindue lappes med fugemasse eller lignende materiale. Alternativet er at få skiftet hele vinduet ud.

Er skaden sket? Brug en affugter!

Hvis skaden er sket, kan det i den grad anbefales at bruge en affugter. På den måde kan du få fjernet alt den væske i rummet som ikke skal være der. Det anbefales at købe en affugter som kan tilkobles afløbet. På den måde slipper du for at tømme affugteren hele tiden. Som du nok har opdaget, findes der mange affugtere på markedet. Som hovedregel bør du købe den model som er kåret til ”bedst i test”. På den måde er du sikker på at få en driftsikker og effektiv model.

Politiken har i øvrigt skrevet en god artikel om fugt i huset, som du kan læse ved at klikke her.

Andet til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *